Uit de regio

HBC veegt de vloer aan met GVV'63

Na een vroeg ontbijt zat de ploeg fris in de bus. De jongens van HBC maakte meteen een fitte indruk met veel zin in een goede pot voetbal. Het stadion was bekend terrein, Polideportivo Benalmadena. Het voelt als een thuiswedstrijd.

De tegenstander GVV '63 uit Gameren, uitkomend in de derde klasse op zaterdag, is reeds aan het warmlopen. Ook hier valt op dat de ploeg scherp is en zin heeft in vandaag. De eerste helft gaat van start op het moment dat de zon door de wolken heen prikt. De strijd begint meteen en het spel ziet er meteen goed uit. In de 8e minuut het prikt Arno Dijkstra het eerste doelpunt erin. Een hele fijne start van de dag.

De tegenstander lijkt meteen op scherp te staan en zo onstaat een wedstrijd die heen en weer gaat met prachtige duels. Arno Dijkstra weet in de 19e minuut een mooie bal van Dave Dragt aan te nemen en te scoren: 2-0. Tien minuten voor rust komt ook GVV tot score en zo de spanning terug te brengen.

In de rust worden de mannen toegesproken en worden de puntjes op de i gezet. En dat de puntjes ook in de praktijk op de i worden gezet bewijst Colin Tuiniga: 3-1 in de 49e minuut. De tegenstander lijkt overrompeld als het 4-1 wordt door Sven Wierda, snel gevolgd door 5-1 en 6-1 beide punten door Bryan Wilderom.

Enkele minuten later maakt Lasse Appels de 7-1 en dit blijft naar meer smaken. In plaats van een tandje terug te doen, vinden de man steeds meer kracht om door te breken en Wilderom maakt er uit een strafschop zo zelfs nog 8-1 van. Net voor het eindsignaal komt Shady Shehata nog tot scoren. De voorbereiding van gisteren heeft wonderen gedaan.