KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ten Napel commentator WK-wedstrijden in Huis van Oranje

Voetbalcommentator Evert ten Napel maakt zijn opwachting in Huis van Oranje. Samen met host Jack van Gelder en scheidsrechter Bas Nijhuis doet hij in AFAS Live en de Johan Cruijff ArenA live verslag van de WK-wedstrijden van Oranje.

Na negen WK’s te hebben verslagen, hing Evert ten Napel na de WK-finale Nederland - Spanje in 2010 in Johannesburg zijn microfoon aan de wilgen. Twaalf jaar later keert de voetbalcommentator op het WK-podium terug in Huis van Oranje. ‘Ik ben begonnen met het WK in Argentinië 1978 als radiocommentator. Vanaf het WK in 1982 in Spanje deed ik TV-commentaar. Sindsdien heb ik tot en met 2010 alle WK’s gedaan. Toen Kees Jansma bij Studio Sport aan het roer stond, zei hij altijd: ‘Evert moet veel wedstrijden van Oranje krijgen’. Hij vond dat ik een bepaalde sfeer kon creëren en ik denk inderdaad dat ik redelijk goed de sfeer van het stadion kan overbrengen naar de huiskamer.’

Huis van Oranje
Huis van Oranje is hét officiële fanevent van de KNVB in Nederland tijdens het WK 2022. Nergens wordt kijken naar de WK-duels van het Nederlands elftal leuker en grootser dan in de Johan Cruijff ArenA. Oranje op megaschermen, topartiesten van Nederlandse bodem, een spectaculaire halftime-show én met een dak boven je hoofd.

In AFAS Live (21 november) en de Johan Cruijff ArenA (25 en 29 november) wordt de muzikale line-up gevormd door Flemming, Ronnie Flex, Rolf Sanchez, Mart Hoogkamer, Emma Heesters, Typhoon, Diggy Dex, Willeke Alberti en Xander de Buisonjé. Jack van Gelder en Soufiane Touzani zijn hosts, Emma Heesters co-host. De halftime-show bij Nederland - Ecuador is in handen van DJ La Fuente, DJ-duo Lucas & Steve verzorgen tijdens de rust van Nederland – Qatar het muzikale rustspektakel. Evert ten Napel geeft live commentaar bij de wedstrijden van Oranje, bijgestaan door Jack van Gelder en Bas Nijhuis.

Bron: KNVB

  • Huis van Oranje
  • WK-voetbal
  • Jack van Gelder
  • Evert ten Napel
  • Bas Nijhuis
  • Johan Cruyff ArenA

Geef jouw reactie