KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Aftrap Haarlems regenboogweekend bij Alliance'22

Raadslid Ron Dreijer heeft zaterdag 9 oktober het Haarlemse regenboogweekend afgetrapt op het hoofdveld van Alliance22. Een tiental Haarlemse verenigingen besteedde afgelopen weekend extra aandacht aan de acceptatie van LHBTIQ+’ers en ging daarover in gesprek met sporters, ouders en supporters.

In sportkantines en langs de velden schonken de deelnemende clubs koffie en thee in regenboogkleurige bekertjes. De leverde leuke reacties op en bleek een goede aanleiding om aan de praat te raken over het belang van een veilige sportomgeving, waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Het startsein voor het regenboogweekend werd voorafgaand aan voetbalwedstrijd tussen de MO15-teams van sv Alliance ’22 en AFC IJburg gegeven. Ron Dreijer (voorzitter van raadscommissie Samenleving) reikte de aanvoerders van beide teams een regenboogband uit, voordat hij de aftrap verzorgde. Dreijer: ‘De regenboog staat voor diversiteit, gelijkheid en vrijheid op het gebied van seksualiteit, maar ook als het gaat om afkomst, of als je arm of rijk bent. We zijn allemaal gelijk.’

Bij Alliance ’22 wappert de regenboogvlag ieder voetbalweekend. Voorzitter Robert Graat: ‘Daarmee laten we zien dat iedereen bij ons welkom is. Maar, om als club echt te zorgen voor een fijne omgeving waarin iedereen zich echt veilig en geaccepteerd voelt, is er meer nodig. Dat begint met in gesprek komen, bewustwording en je als hetero kunnen verplaatsen in de ander. Het regenboogweekend is voor ons het startpunt voor een aantal activiteiten die we samen met de John Blankenstein Foundation organiseren met én voor diverse geledingen in de club.’

Het Haarlemse regenboogweekend is een initiatief van SportSupport, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en Haarlemse sportverenigingen (o.a.. sv Alliance ’22, Koninklijke HFC, DSS, Geel Wit, HMHC Saxenburg en Rugbyclub Haarlem).

Foto: Renate Jansen Fotografie

  • Regenboogweekend

Geef jouw reactie