KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Vrouwen Overbos na één jaar terug in de tweede klasse

Het eerste vrouwenteam van SV Overbos uit Hoofddorp keert na een verblijf van een jaar in de derde klasse weer terug naar de interregionale tweede klasse van het vrouwenvoetbal. Jarenlang miste vrouwen 1 op een haar na promotie naar de eerste klasse. In het rampseizoen 2017-2018, o.a. veroorzaakt door een grote blessuregolf, werd niet om de vooraf gedachte strijd om het kampioenschap meegedaan, maar degradeerde het team tot ieders verbijstering.

De nieuw aangestelde coach Alex Blankenzee, afkomstig uit eigen Overbos-gelederen, wist met zijn staf de scherven echter weer te lijmen. Binnen de kortste keren stond er weer een hecht en hoogwaardig collectief binnen de lijnen. Overbos bleek veel te sterk voor de derde klasse. Slechts een keer moest een gelijkspel geïncasseerd worden. Alle andere wedstrijden werden ruim gewonnen. De gemiddelde score van bijna 7 doelpunten per wedstrijd spreekt boekdelen. Wel moest Overbos afrekenen met concurrent Buitenveldert dat ook vrijwel alles won. In de onderlinge duels toonde Overbos zich echter soeverein. In de kampioenswedstrijd van zondag 12 mei, de uitwedstrijd tegen SJC, liet Overbos nog eens zien waar het toe in staat is. De nummer vier op de ranglijst werd in eigen huis met 0-7 verslagen.

Dat Overbos veel hoger kan reiken, toonde het aan in de wedstrijden om de KNVB-districtsbeker. Daarin zette Overbos beide koplopers uit de tweede klasse voortvarend opzij. In de kwart- en halve finale bleken zelfs eersteklassers Limmen en Hoogland geen partij. Beiden werden met ruime cijfers van het veld gespeeld. Daardoor speelt Overbos op 31 mei de bekerfinale op het veld van Legmeervogels tegen Wartburgia, aanvang 19.30 uur, en kan het een prachtig seizoen met de dubbel bekronen.

  • SV Overbos

Geef jouw reactie