433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

FC Lisse heeft niets te vertellen tegen Katwijk

FC Lisse heeft de bollenderby tegen koploper Katwijk met 1-2 verloren. Beide doelpunten van de bezoekers werden gemaakt door topschutter Marciano Mengerink. De treffer van Rik Vermeulen viel voor FC Lisse te laat.

Serie
Als je naar de einduitslag kijkt, lijkt het erop dat Katwijk een moeilijke middag had op Ter Specke. Niets is minder waar, want er was maar een ploeg die de gehele wedstrijd dicteerde en dat was de ploeg van Dick Schreuder. De Katwijkers zijn aan een indrukwekkende serie bezig. Van de elf wedstrijden won het er tien.

Scenario
FC Lisse coach Robert de Ruiter hoopte op een zelfde scenario als tegen GVVV vorige week, maar die vlieger ging niet op tegen Katwijk. De Ruiter stuurde dezelfde elf het veld op als tegen GVVV. Martin van Eeuwijk begon op de bank. ‘Aanvallend konden we heel weinig brengen vandaag. We maakten teveel persoonlijke fouten waar er twee goed van werden afgestraft. In balbezit waren we in no-time de bal weer kwijt. Vooruit voetballen was er vandaag niet bij we kregen daarvoor te weinig tijd.’

In leven
Het lag aan Katwijk zelf dat het niet veel eerder de trekker overhaalde in het eerste bedrijf. Lisse bleef fout op fout stapelen en leek het een kwestie van tijd wanneer de ploeg op achterstand zou worden gezet. Zo stond na acht minuten de paal een openingstreffer van de bezoekers in de weg.

Balverlies en passing
Een ander probleem bij de Lissenaren was de slechte passing. Katwijk zette hoog druk dus kwam er van combinatievoetbal weinig terecht. Katwijk speelde constant op de helft van Lisse dus was counteren de enige optie voor de ploeg van De Ruiter. Halverwege het eerste bedrijf had de thuisclub bijna succes met een schaarse uitval. Redder in nood was Katwijk- doelman Ricardo Kieboom, die een inzet van Rowdy van der Putten via de lat over zag gaan.

Geduld
Nu is geduldig zijn een van de kenmerken van de ploeg van Schreuder. Na de zoveelste fout achterin bij de Lissenaren sloeg Mengerink genadeloos toe. Nu was het Lars Rauws, die de fout inging en knullig de bal aan Mengerink gunde. De topschutter wist daar wel raad mee en opende alleen voor Brian van der Werff de score (0-1). Katwijk zette gelijk nog een tandje bij om voor de rust nog op 0-2 te komen. Dat bleef Lisse nog bespaard.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Katwijk dicteerde en borduurde verder op de ingeslagen weg. Na een uur kwam Van Eeuwijk in het veld bij Lisse. Het leek erop dat de ploeg van De Ruiter een opleving kreeg. Er kwam een fase in de wedstrijd dat de spelmaker meer rust en drive bracht in de ploeg. Dat was echter van korte duur want acht minuten later lag de bal voor de tweede keer achter Van der Werff. Mengerink tekende met zijn tiende treffer van het seizoen voor 0-2. De aansluitingstreffer van Rik Vermeulen, na een fout van Kieboom, kwam voor Lisse te laat. Kozakken Boys is zaterdag de volgende gast op Ter Specke.

Tekst: Hennie van de Weerd