Uitslagen

Ter Leede slikt bittere pil tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk

Ter Leede heeft zaterdag een forse nederlaag moeten incasseren in de derde divisie. Op sportpark De Roodemolen was koploper Sparta Nijkerk oppermachtig. De ploeg van Eric Speelman won met 1-5 en toonde zo de titelaspiraties.

De thuisclub kwam door een vroege rode kaart voor Feyo Glim al snel met tien man te staan en kwam er daarna geen moment meer aan te pas. De thuisclub was in de negende minuut al op een 0-1 achterstand gekomen na een doelpunt van Roy Bakkenes. Maurice de Ruiter benutte vervolgens een strafschop. Met ook nog de rode kaart voor Glim werd het al snel een onmogelijke missie voor Ter Leede.

De Nijkerkers kregen met elf tegen tien kans op kans en voor Ter Leede was het een kwestie van tegenhouden. Er werd ook nog een zuivere goal van de bezoekers afgekeurd. Aan het einde van de eerste helft werd dat rechtgezet door Ahrens die de ruststand op 0-3 bepaalde.

Na de rust viel Melvin van Stijn in bij Ter Leede en kwam er meer vaart in het aanvalsspel. Maar ook hij kon de wedstrijd geen nieuwe impuls geven met tien man. Het krachtverschil werd door Rick van der Brink met de 0-4 verder tot uiting gebracht. Van Stijn redde met de 1-4 wel de eer voor Ter Leede. De Ruiter verzorgde met zijn tweede van de middag het slotakkoord voor de bezoekers.

Van Stijn was teleurgesteld over het verloop van de wedstrijd. ‘We liepen constant achter de feiten aan. Als je ook nog eens met tien man komt te staan, wordt het lastig. Die jongens in deze vorm worden zeker kampioen, want ze staan niet voor niets bovenaan. Ze zijn goed en erg ingespeeld op elkaar. Het is jammer dat ik niet in de basis stond en als invaller kon ik helaas niets meer aan de wedstrijd veranderen. Deze week weer hard trainen en werken aan onszelf.’