Uit de regio

Kansen morsend Kagia onderuit in bekerduel

Kagia heeft het bekerduel tegen zondag eersteklasser Hillegersberg met 1-3 verloren. De Rotterdammers waren in de tweede helft zeer effectief en trokken zo aan het langste eind. Toch was trainer Hein Leliveld (midden op de foto, red.) zeker niet ontevreden over zijn ploeg.

‘We hebben genoeg kansen over de gehele wedstrijd gehad en daar ben ik tevreden over. Over de afwerking ben ik niet minder tevreden. Ik ben wel blij met de reddingen van onze keeper Sander (Hogervorst, red.) en hoe we hebben gespeeld. We kunnen met opgeheven hoofd het veld verlaten tegen deze eersteklasser. We creëren alleen al in de tweede helft een groot aantal kansen. Er zit een stijgende lijn in het veldspel. We moeten nu gaan werken aan de afwerking. Daar moeten we extra aandacht aan geven op de trainingen. Na rust waren we de betere ploeg, maar dan komen we met tien man te staan en dan wordt het lastig voor de jongens. We tonen hebben wel veerkracht getoond op zoek naar de gelijkmaker.'

Hillegersberg kwam na een uur spelen op voorsprong door een penalty te benutten. De thuisclub moest door de tweede gele kaart voor Jelle Modderman ook met tien man verder. De Rotterdammers profiteerden snel van de numerieke meerderheid door ook een tweede treffer te scoren. Kagia gaf niet op en kwam via een doelpunt van Rens Lamboo met tien man terug tot 1-2 en kreeg zelfs kansen op meer. Een doelpunt viel in de slotfase echter aan de andere kant. Volgende week wacht voor de mannen van Leliveld de laatste bekerwedstrijd tegen Foreholte. Over twee weken volgt thuis het eerste competitieduel tegen Van Nispen.