Uit de regio

Simons neemt met promotie afscheid van SV Hoofddorp

Na afloop van de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen SCH’44 was S.V. Hoofddorp aanvaller Jasmin Ramic ervan overtuigd dat zijn club zou gaan promoveren naar de 1e klasse. ‘Wij gaan zeker scoren in Harmelen dat weet ik zeker. We hadden in de thuiswedstrijd nog wel een paar doelpunten meer kunnen maken. Daar krijgen we nog meer ruimte en daar maken wij gebruik van. Dat kan ik je verzekeren.’ Ramic kreeg gelijk, want Hoofddorp bleef in de return overtuigend op de been (3-4).

Competitie
Na de eerste drie competitie wedstrijden stond Hoofddorp er met zeven punten goed voor. Daarna bleef de ploeg ver onder de maat met verloren partijen en gelijke spelen. Het won acht wedstrijden op rij niet. De ommekeer begon begin december tegen ZSGOWMS, die werd gewonnen met 2-0. Vervolgens werd er vijf maanden lang geen wedstrijd verloren. Uitgerekend tegen ZSGOWMS werd er weer een wedstrijd verloren. Een week later won Hoofddorp van SCH’44 en was de nacompetitie een feit. De ploeg slaagde met vlag en wimpel. De promotie naar de 1e klasse is een feit geworden. Met een gerust hart verlaat oud- prof Simons na vijf jaar Hoofddorp met een promotie op zijn cv. Zijn volgende missie is bij de zaterdagamateurs van FC Almere. Daar gaat de 46 jarige oefenmeester het nieuwe seizoen beginnen in de tweede klasse. Hij heeft daar een contract getekend voor een jaar.

Vier keer scoren is top
De wedstrijd kwam op gang na een half uur spelen toen Ibrahim Akkabi de 0-1 kon binnen werken. Die stand leek tot de rust te blijven staan, maar clubtopscorer van SCH’44 Mitch Maas dacht daar anders over 1-1. Vervolgens gebeurde er in korte tijd veel, want twee minuten later was het weer raak. Jeffrey Mols bracht Hoofddorp met de 1-2 opnieuw aan de leiding. Een doffe dreun die SCH’44 niet meer te boven zou komen in de tweede helft. Dat kwam tot uiting rond de 55e minuut toen Lars van Rijn het scorebord liet oplichten 1-3. De wedstrijd was definitief gespeeld ondanks dat Ivo Roest met nog een half uur op de klok de -2-3 scoorde. Het was een kwestie van tijd dat Hoofddorp weer een doelpunt zou maken. Dat gebeurde dan ook met nog een kwartier te spelen. Akkabi maakte via de 2-4 zijn tweede van de middag. Dat Jari de Bree er nog 3-4 van maakte was allang niet meer van belang. Hoofddorp had het doel bereikt. Het feest begon in Harmelen en werd voortgezet in het clubgebouw. De missie is wat betreft Simons na vijf jaar bij de club geslaagd.