KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

TAVV op vele fronten in beweging

In het dorp Ter Aar, sinds 2007 onderdeel van gemeente Nieuwkoop, neemt TAVV een centrale positie in. De plaatselijke voetbaltrots kent ruim 450 leden en dat aantal is zeker stijgende. Maar niet alleen voetballers weten de weg naar sportpark Aardam-West te vinden. Onder meer de scholen, kinderopvang en de biljartvereniging maken graag gebruik van de accommodatie en de velden.

Volgens Chiel Scholte, sinds anderhalf jaar voorzitter van de club, heeft TAVV de lastige coronaperiode met glans doorstaan. In de onderbouw en bij het meisjes-vrouwenvoetbal is duidelijk sprake van groei. Als club ben je ook deels afhankelijk van nieuwbouw in het dorp, maar je moet natuurlijk wel actie ondernemen. ‘We hebben vriendinnendagen georganiseerd en zijn ook gestart met peanuts om 4- en 5-jarigen kennis te laten maken met de bal en sport in groepsverband. Onze ervaring is dat ze daarna vaak doorstromen naar de teams.

Voetbaltechnisch beleid
Op voetbaltechnisch beleid heeft TAVV recent met de jeugd een nieuwe stap gezet. Voor de woensdagtrainingen is de club vanaf het begin van dit seizoen een samenwerking aan gegaan met Voetbalopleidingscentrum.nl. ‘Zij zetten van de O7 tot de O17 de trainingen op een gestructureerde manier voor ons uit en ondersteunen onze vrijwilligers hierbij’, aldus Scholte. In de piramide onderbreekt dit jaar een O19 en dat is voor een gezonde doorstroming naar de selectie een groot gemis. De vooruitzichten zijn gelukkig dat er in de nabije toekomst wel weer een team is in deze leeftijdscategorie.

Vrijwilligers
Bij een dorpsclub is de bereidwilligheid om iets te doen over het algemeen groter. Scholte is blij met het huidige korps, maar extra handen blijven voor met name het draaien van keuken- en bardiensten en het fluiten van wedstrijden welkom. Om de noodzaak van vrijwilligerswerk te benadrukken introduceert TAVV komend seizoen zelfs een systeem waarbij aan iedere functie punten worden toegekend en je als lid een minimaal aantal per seizoen moet behalen.

Ter-Langer-Aar Cup
De Ter-Langer-Aar Cup is een leuk nieuwe initiatief waar TAVV samen met buurman Altior mee is gestart. Alle teams van de club spelen op die dag tegen elkaar en de vereniging met de beste resultaten gaat met de cup aan de haal. De eerste editie op Paaszaterdag werd recent gewonnen door Altior en gezien het succes van de eerste editie kan het zomaar uitgroeien tot een jaarlijkse traditie. Ook organiseert TAVV sinds de zomer van 2021 een eigen eigen 6-tegen-6 toernooi om de SSS (Snmmernight Soccer Series,red.) Cup. Per avond speel je met je zelf samengestelde team tegen andere teams uit Ter Aar en omgeving. Een ideale manier om ook in de stille zomerperiode lekker in conditie te blijven .Een activiteit bij de jeugd om telkens weer naar uit te kijken is het jaarlijkse E-weekend, inclusief overnachting, op het eigen complex. Daarnaast staat TAVV in de regio bekend om de ZaMiBo met live muziek. Op deze middagen blijft iedereen toch net even iets langer in de kantine plakken.

Dit artikel is ook terug te vinden in de zomereditie van 433 Magazine.

  • TAVV
  • Chiel Scholte
  • Ter Aar

Geef jouw reactie