Uit de regio

VVC morele winnaar met punt tegen Kagia

FC VVC, koploper in 3B, heeft minimale schade opgelopen tegen Kagia. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Eren stond het scorebord op 4-4. De ploeg van Rini van Roon stond tot acht minuten voor tijd nog op 3-4. Na de rode kaart van Matthijs Kinkel was het met hand en tand verdedigen om de voorsprong vast te houden. Dat lukte niet omdat Dirk-Jan Ligtenberg Kagia alsnog op gelijke hoogte bracht. Kagia schoot er weinig mee op. VVC profiteerde er het meeste van omdat concurrent Blauw Wit/Beursbengels verloor.

De wedstrijd boeide van het begin tot het eind. Na een minuut spelen stond het 1-0 door een goal van Tijs van der Schinkel. Dat werd twee minuten later zelf gecorrigeerd door Kagia- speler Tom Hoejenbos die het speeltuig prompt in eigen doel schoot 1-1. Na vijf minuten spelen was al duidelijk dat er meer doelpunten in aantocht waren. Rond de 12e minuut was het weer raak. Mark Zonneveld zette Kagia opnieuw op voorsprong 2-1. Een eigen doelpunt van Marco Cloos maakte de problemen voor VVC nog groter. Ondanks een veldoverwicht van Kagia kwamen de Nieuw-Vennepers terug in de wedstrijd. Menno Martens maakte de 3-2.

In een knotsgekke tweede helft toonde de ploeg van Rini van Roon karakter. Jasper de Bie scoorde de 3-3. Een minuut later was de sensatie compleet toen weer De Bie schitterend de 3-4 binnenschoot. De sensatie leek compleet tot Kinkel eraf moest met tweemaal geel. Met kunst- en vliegwerk hield de equipe van Van Roon met tien man stand, maar door een kopbal van Ligtenberg sloeg Kagia in de slotfase toch toe (4-4).

Spelmaker bij VVC Rezgar Kasim was niet ontevreden met het behaalde punt. ‘Wij komen drie keer achter te staan. Dan herstellen we ons in de tweede helft in korte tijd en staan we voor met 3-4. Dat het nog 4-4 wordt, is jammer voor ons. Uiteindelijk pakken we een winstpunt, want onze concurrent verliest. Ik vond Kagia goed spelen. Een heel groot verschil toen wij ze thuis troffen. Toen speelden wij een goede wedstrijd. Nu liet Kagia dat zien. We blijven op koers en dat was de insteek. We krijgen nog een paar moeilijke tegenstanders. Kagia hebben we nu in ieder geval gehad. Volgende week tegen IJmuiden. Daar hebben we nog een appeltje mee te schillen na het verlies daar. We hebben in ieder geval al een toetje, maar we willen veel meer. Deze wedstrijd heeft bewezen dat we nooit in zak en as hoeven te zitten. We gaan er volgende week weer fris tegen aan.’

De stand bovenin de derde klasse B is nu als volgt: 1. FC VVC 15-38, 2. Blauw Wit/Beursbengels 16-33, 3. Zandvoort 15-32, 4. Kagia 16-32, 5. Arsenal 15-29.