Uitslagen

Lisse zet opmars voort met zege op DOVO

Door een 3-1 winst op het laag geklasseerde DOVO is FC Lisse opgeschoven naar de subtop in de derde divisie. Invallers Oussama Siali en Luca Tarani maakten het verschil voor de ploeg van scheidend oefenmeester Robbert de Ruiter.

In de eerste helft gingen beide partijen nog gelijk op. Op doelpunten was het wachten op deel twee. In de 2e helft was FC Lisse de betere partij, maar nam DOVO wel verrassend de leiding. Na een kwartier bracht spelen De Ruiter eerst Siali en iets later Tarani binnen de lijnen en dat bleek de ommekeer in de wedstrijd te zijn. Eerst was het Siali, die de gelijkmaker achter Sebastiaan v/d Sman werkte en iets later was het Tarani die het net vond en zo de 2-1 aantekende. De rollen waren zo in een paar minuten omgedraaid en de Lissenaren wilden meer. De mogelijkheden daarvoor deden zich voor, maar gescoord werd er niet. Zodoende bleef het spannend tot het einde van de wedstrijd. Pas in de laatste seconde maakte Siali met de 3-1 een einde aan alle onzekerheid.

Siali was blij met zijn invalbeurt: ‘Geweldig hoe Luca (Tarani) en ikzelf de ploeg weer op het goede spoor hebben gezet. Ik heb zelf als invaller de kans gepakt vandaag. Ik hoop dat ik voor het duel tegen Excelsior 31 weer een basisplek heb afgedwongen. Toen ik inviel, zat ik gelijk lekker in de wedstrijd. Op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen. We hadden het wel eerder af moeten maken, want we kregen ruimte genoeg. Hier kunnen we in ieder geval mee verder. We krijgen zo nog meer vertrouwen.’