KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

KDO- trainer De Jong: 'In onze selectie is iedere speler belangrijk'

Over ruim een week gaat de bal in competitieverband ook weer rollen in de afdelingen vanaf de hoofdklasse. Een mooi moment om met trainers terug te kijken op de eerste helft van het seizoen en naar de verwachtingen voor komende maanden te vragen. In de zondag tweede klasse C in het district West 2 staat KDO op dit moment op een keurige plaats in de middenmoot. Met Raymond de Jong heeft het één van de langst zittende hoofdtrainers in de regio.

Welk cijfer geeft u de ploeg voor de eerste seizoenshelft en waarom?
Ik geef mijn team een 7. We hebben teveel punten laten liggen door op beslissende momenten doelpunten weg te geven en zelf niet te scoren. Zo hebben we aantal keer een penalty gemist.’

KDO staat halverwege de competitie in de middenmoot van de ranglijst. Wat is jullie ambitie voor de tweede seizoenshelft? Waar zit nog rek in de prestaties?
‘Wegblijven van de onderste plaatsen en ons scorend vermogen opschroeven. Daarnaast iedereen fit krijgen en houden.’

Je bent één of misschien wel de langst zittende hoofdtrainer in de regio. Wat is jouw geheim om het zo lang bij één club vol te houden?
‘Ik hoop eerlijkheid en toch ook kennis. Daarnaast kan ik op het juiste moment er tussen staan en me kwetsbaar opstellen en er boven staan wanneer dat nodig is. Bij KDO hebben we een een goede groep begeleiders die met elkaar elke week met de spelers bezig zijn. De samenwerking met deze mensen is zeer goed en in de selectie is iedere speler belangrijk en maken wij geen onderscheid. We betrekken wanneer nodig zoveel mogelijk mensen bij het nemen van bepaalde beslissingen.’

KDO hervat op zondag 20 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen het Haagse Laakkwartier een week later komt Altior op bezoek in De Kwakel.

 

  • KDO
  • Raymond de Jong

Geef jouw reactie