KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Walking football een schot in de roos bij ODIN'59

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het walking football, een voetbalvorm voor 60-plussers die de laatste jaren enorm in populariteit is toegenomen. Ook bij ODIN’59 in Heemskerk is dit duidelijk merkbaar. Liefst drie keer in de week is er op sportpark Assumburg de gelegenheid om deze vorm van de voetbalsport te beoefenen. Naast het sportieve- en gezondheidsaspect is ook zeker de sociale component van groot belang.

De walking football tak bij ODIN’59 telt ongeveer dertig spelers. Dirk Gooijer behoort zeker tot de fanatiekste. De maandag- en woensdagochtend (10.00 tot 11.00 uur) en de donderdagmiddag (16.00 -17.00 uur) is hij het liefste actief op het voetbalveld. Een lange loopbaan heeft hij niet. ‘In mijn jeugd heb ik maar een paar jaar gespeeld. Op het moment dat ik met een compagnon een eigen bedrijf startte in de bloemenexport was dit eigenlijk niet meer te combineren.’ De ‘schade’ wordt nu dus ruimschoots ingehaald. ‘Ik ben vrijwel altijd van de partij en doe ook niet aan andere sporten.’ Het sociale aspect speelt voor Dirk zeker een grote rol. ‘We hebben een gezellige groep mensen. De jongste zijn achterin de vijftig, maar er zijn ook twee tachtigplussers van de partij.’

Laagdrempelig
Meedoen is laagdrempelig. Een lidmaatschap van ODIN’59 is niet nodig, wel betaalt iedereen een (bescheiden) contributie. ‘We hebben onderling ook een app. Dit is ook handig om te kijken of er genoeg deelnemers zijn. In de praktijk is dat eigenlijk altijd het geval. Het ideale aantal is twaalf spelers zodat je zes tegen zes kunt spelen op een kwartveld. Bij meer deelnemers moet je het veld ook iets groter gaan maken.’ Walking football houdt kortweg in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte. Daarnaast ontbreken keepers.

Het hele artikel is terug te vinden in de volgende editie van 433 Magazine.

  • Heemskerk
  • walking football

Geef jouw reactie