KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Belangrijkste spelregels voor de nacompetitie

Zaterdag 1 juni begint de nacompetitie en strijden verschillende teams voor lijfsbehoud of promotie. In deze beslissende wedstrijden zijn een aantal belangrijke regels van kracht die voor scheidsrechters, trainers, wedstrijdsecretarissen en de voetballers belangrijk zijn op te weten. Dit gaat om wedstrijden in de A-categorie.

In het kort zijn dit de belangrijkste regels tijdens de komende nacompetitiewedstrijden:
-Mocht na de verlenging een strafschoppenserie nodig zijn om een winnaar te bepalen, wordt die afgewerkt volgens het ABBA-systeem. Als de stand nog altijd gelijk is nadat beide ploegen vijf strafschoppen hebben genomen, gaat de reeks verder volgens het ABBA-systeem, tot er een winnaar is.

-Tijdens een verlenging van een standaard seniorenwedstrijd bij de mannen en een vrouwenwedstrijd vanaf de tweede klasse en hoger mag een vierde wisselspeler worden ingezet.
-Tijdens de verlenging van een reservewedstrijd of jeugdwedstrijd (waarbij normaalgesproken al vijf keer mag worden gewisseld) mag in de verlenging géén extra wisselspeler worden ingezet.

Voor komende seizoen is een aantal spelregelwijzigingen aangekondigd. Die gaan in per 1 juni, maar zijn niet van toepassing op lopende competities en dus ook niet op de nacompetitiewedstrijden en bekerfinales die nu worden gespeeld. In de nacompetitie en in de beker gelden dus gewoon de ‘oude’ regels.

Bron: KNVB

  • Nacompetitie
  • spelregels

Geef jouw reactie