KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Nieuw verlies brengt Zwanenburg op de rand van de afgrond

VV Zwanenburg heeft een klein wonder nodig om nog aan rechtstreekse degradatie naar de vierde klasse te ontsnappen. De adepten van trainer Mehmet Simsek leden op bezoek bij KDO een 4-2 nederlaag en zag tot overmaat van ramp concurrent IVV tot winst komen tegen De Meteoor.

De marge met plaats twaalf liep voor Zwanenburg zo op naar vier punten. In Landsmeer telt zodoende komend zondag alleen een zege. Ook voor RKSV Pancratius is in 2B het scenario voor een goede afloop zwarter geworden. Door een 3-1 nederlaag bij SV Houten staat ploeg van trainer Bart Jansen nu twaalfde. Gezien de belabberde vorm, de laatste acht wedstrijden werden verloren!, moet er zelfs gevreesd worden voor een doemscenario.

SV Hoofddorp lijkt op het moment suprême juist wel bij de les. Via een knappe 3-0 zege op Elinkwijk klom de ploeg van Jimmy Simons naar plek negen. Met dertien punten uit zeven partijen speelt Hoofddorp zelf een prominente rol in de derde periode. Koplopers FC Abcoude en Zilvermeeuwen hebben er ieder met veertien slechts één meer.

DSOV gaat door de zege bij Roda’23 en de andere resultaten nu zelfs aan de leiding in de stand over de laatste zeven duels. De Vijfhuizers dienen deze positie in de komende twee weken te behouden in wedstrijden tegen Hercules Zaandam (thuis) en de derby tegen Zwanenburg (uit). Een treffen waarin vreugde en verdriet dus mogelijk heel dichtbij zullen liggen.

In 4F kent SV DIOS een sterke reeks. Van de laatste zeven partijen won de ploeg uit Nieuw-Vennep er vijf en daarmee speelt het een prominente rol in de derde periode.

Alle uitslagen
2B Houten – Pancratius 3-1
2B SV Hoofddorp – Elinkwijk 3-0
3C Roda’23 - DSOV 1-2
3C KDO – Zwanenburg 4-2
4F SV DIOS – NFC 1-0

 

  • Pancratius
  • SV Hoofddorp
  • VV Zwanenburg
  • DSOV
  • SV DIOS

Geef jouw reactie