KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Zonder vrijwilligers geen voetbal

Leden die hun agenda (deels) afstemmen om de meest uiteenlopende taken voor de vereniging te verrichten. Binnen S.V. Hoofddorp valt Manfred Metzger in deze categorie. Uit zijn werk is niet zijn huis, maar meestal de club de volgende bestemming om de kantine te openen en daarna zelf vaak achter de bar plaats te nemen. Maar ook langs de lijn is Manfred (57) al vele jaren een vertrouwd gezicht als assistent-scheidsrechter bij het eerste (zondag) elftal. En wanneer er een keer neutrale assistenten zijn van de KNVB is er altijd wel iets anders te doen in de wedstrijdbegeleiding. Het moge duidelijk zijn dat deze geboren Amsterdammers niet is weg te denken op de club.

‘Ik ben een sociaal dier en houd van gezelligheid en voetbal is mijn passie’, zo verklaart Manfred de reden om naast een fulltime job ook nog zoveel voor de club te doen. Zijn voetbalroots ligt dus in het Amsterdamse. Zelf speelde en trainde hij bij onder meer Spartaan, nu VVA/Spartaan en TOB in Noord. Raymond Fafiani en Rody Turpijn zijn voor de vaste voetbalvolgers bekende namen die Manfred als jeugdspelers als trainer onder zijn hoede had.

Het hoofdstuk Hoofddorp, je zou inmiddels van een heel boek kunnen spreken, begon ongeveer twintig jaar geleden via dochter Demi. Na een verhuizing wilde dochterlief graag op voetbal en als betrokken vader greep Manfred de gelegenheid aan op het team te coachen en te trainen. De eerste wedstrijd staat hem nog helder voor de geest. ‘We verloren met 24-0! en ik was alleen maar bezig om de meisjes te troosten.’ Wat niemand toen nog kon vermoeden is dat het team zeer succesvol zou worden. Een kampioenschap behalen werd zelfs bijna een vanzelfsprekendheid. ‘We hadden zelf een keer een tegenstander die niet meer tegen ons wilde spelen. Ik moest toen intern een alternatief regelen. De titel pakken zonder te spelen is natuurlijk voor niemand leuk.’ Niet zozeer de sportieve successen, maar bijdragen aan de (sportieve) ontwikkeling en ze te zien groeien, maken voor Manfred de periode met de meiden de mooiste op de club.

Het volledige artikel is terug te vinden in de witneruitgave van 433.

  • SV Hoofddorp
  • vrijwilligers
  • Manfred Metzger

Geef jouw reactie