433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

Kagia rekent eenvoudig af met DEM

In de derde klasse kende Kagia een uitstekend zaterdag. Zelf won de equipe van Rene Ras met 5-1 van DEM, dat op de vierde plaats vertoefde. Bovendien verspeelden de nummers twee en drie punten. De Lisserbroekers hebben nu een marge van negen punten op Pancratius dat volgende week de tegenstander is.

Via een benutte strafschop van Rens Lamboo nam Kagia voor rust de leiding. De bezoekers kwamen zo ook met tien man te staan. DEM had daarvoor twee keer de paal geraakt. Thijs van Schinkel. De thuisclub liep via Timo Sluymer en een tweede, benutte strafschop van Lamboo verder uit en het leverde de bezoekers ook nog een tweede uitsluiting op.

Ras, de trainer van Kagia, was tevreden met het behaalde succes: ‘We zetten hier een hele mooie uitslag neer. De concurrentie heeft punten verspild en dat komt ons goed uit. We profiteren er deze ronde goed van. Natuurlijk komen we goed weg omdat DEM twee keer voor de 1-0 de paal raakte. We hadden voor rust de wind tegen en dat was niet in ons voordeel. De bal valt dan heel goed en het juiste moment is het raak. Wat die rode betreft, is volgens mij die jongen te laat en is het een penalty, maar daar ga ik niet over. De tweede helft lopen we verder uit en hebben we het eigenlijk eenvoudig. Volgende week treffen we een sterke tegenstander. We hoeven niet, maar willen altijd. We gaan er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten. In ons achterhoofd is het lekker om te weten dat een gelijkspel voor ons voldoende is om de afstand te bewaren. Bij winst is het helemaal goed.’

Tekst: Hennie van de Weerd