KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine

Hengelen met Hennie

In de rubriek Hengelen met Hennie gaat onze reporter langs bij voetbaltrainers en spelers uit de regio. In de schijnwerper staat nu de 26- jarige middenvelder Rens Lamboo van tweedeklasser VV Kagia. Bij de club uit Lisserbroek is hij al vele jaren een vertrouwd gezicht. Lamboo heeft drie zussen, waarvan er twee uitwonend zijn. Hij woont bij zijn ouders en dat bevalt hem goed. Het complex van Kagia os bovendien op een steenworp afstand. Lamboo heeft een relatie met vriendin Danielle.

Lamboo begon in de jeugd van Kagia en maakte daarna de overstap naar HFC Haarlem. Na een jaar keerde hij weer terug naar Kagia om vervolgens Alphense Boys aan te doen waar hij vier seizoenen speelde. Met FC Lisse was Lamboo actief in de topklasse. Alleen werd hij door oefenmeester Misha Salden als verdediger geposteerd en dat was helemaal zijn plek niet. Ondanks aandringen van Lamboo dat hij beter uit de voeten kon op het middenveld werd hier niets meegedaan.

Lamboo keerde terug naar Kagia om daar zijn vertrouwde plek op het middenveld weer in te nemen en daar een belangrijke spil te worden om de lijnen uit te zetten. Vanwege zijn inzicht in het spelletje wordt hij in Lisserbroek vaak vergeleken met Hakim Ziyech. Zijn vader is zijn grootste fan. Hij is altijd aanwezig rond de velden en filmt veel voor later. Bovendien beschikt de technicus van Kagia met zijn vrije trap over een extra kwaliteit.

Na de promotie werd Kagia gelijk getest in de tweede klasse. Het was wennen geblazen door de fellere tegenstand. In de eindfase ging de ploeg vaak de mist in. Het verloor zo vaak met een klein verschil. Door het coronavirus liep alles anders en werd de competitie stilgelegd. Dat was vorig seizoen waarschijnlijk achteraf de redding voor Kagia. Ook dit seizoen werd de nieuwe competitie na enkele duels afgebroken. De hoop is dat er in januari weer gestart kan worden. Lamboo kijkt er vol vertrouwen naar uit. Inmiddels zijn de aangepaste trainingen in groepjes van vier tot nader orde gestopt.

Werkzaamheden
‘Ik werk in principe in Heemstede bij een communicatiebureau. Door de coronasituatie werk ik nu tijdelijk thuis. Wij zorgen ervoor dat onze klanten de juiste mensen kunnen vinden. We zetten vacatures uit voor onze klanten en adviseren onze klanten ook hun doelgroep zo goed mogelijk te bereiken. Dat doen we door middel van vacaturessites, maar ook via sociaal media en print.

Favoriet eten
‘Ik houd heel veel van pasta’s. Als ik uit eten ga met mijn vriendin neem ik meestal sushi. Dat vind ik echt lekker man. Nu met corona is alles anders en is het aanpassen geblazen. Het is niet anders. Er komt een tijd dat het allemaal weer normaal wordt, hoop ik.’

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Melvin Gortzak

 

 

  • Kagia
  • Rens Lamboo
  • Hengelen met Hennie

Geef jouw reactie