KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

HBC dwingt derde promotie op rij af

Aan de opmars van HBC in amateurvoetballand komt maar geen einde. Op zaterdag 8 juni schreef de ploeg van Jasper Ketting wederom geschiedenis door ten koste van JOS Watergraafsmeer promotie naar de derde divisie af te dwingen. Na een 2-1 thuiszege won HBC ook de return (0-2). Na titels in 2022 en 2023 werd nu de nacompetitie in stijl afgesloten. Succestrainer Ketting, volgend seizoen aan het roer bij VV Katwijk, krijgt zo een afscheid in stijl.

Het is bijna niet voor te stellen, maar in 2018 speelde HBC nog in de vierde klasse. In 2019 volgde een nieuwe titel waarop de volgende twee seizoenen het coronavirus een verdere opmars in de weg stond. In 2022 werd sportief de draad weer opgepakt en ook in 2023 kon een kampioenschap gevierd worden.

Als debutant in de vierde divisie pakte HBC dit seizoen direct een periodetitel en deze werd door achtereenvolgens Scherpenzeel en JOS Watergraafsmeer te kloppen verzilverd. Zo komt HBC komend seizoen uit op het één na hoogste amateurniveau waar waarschijnlijk onder meer FC Lisse, VVSB , FC Rijnvogels en VV IJsselmeervogels de tegenstanders zijn.

Voor JOS Watergraafsmeer volgt er nog een herkansing om HBC te vergezellen. De eerste horde voor de Amsterdammers wacht woensdag tegen Unitas dat degradatie dient te voorkomen. Bij succes volgt nog een finale.

 

  • HBC
  • JOS Watergraafsmeer
  • nacompetitie
  • Jasper Ketting

Geef jouw reactie