KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Ter Leede verliest van debutant Sportlust46

Ter Leede baalde afgelopen zaterdag op sportpark de Roodemolen. Het verloor nipt de eerste competitiewedstrijd met 1-2 van nieuwkomer Sportlust’46. De debutant uit Woerden komt voor de eerste keer uit in de 3e divisie. De competitie bestaat dit seizoen uit achttien clubs aangezien Jong Almere City en ONS Sneek afvloeien. ACV en Staphorst zijn de nieuwkomers en komt zo het aantal wedstrijden weer op gelijke hoogte.

Door de perikelen rond het coronavirus waren de regels aangescherpt. Beide ploegen hadden een aantal blessures, maar dat werd perfect opgelost. Na een korte fase van aftasten sloeg Sportlust’46 sloeg als eerste toe. Na 8 minuten spelen was het raak via Daniel van Warven. Met een schot tegen de onderkant van de lat was Ter Leede eerder al gewaarschuwd.

Een punt wegslepen in Sassenheim was al veel voor Sportlus’46, maar drie punten was een unicum. Maar net toen men dacht dat bezoekers opnieuw toe zouden slaan, werden de rollen omgedraaid. Sohaib Echahbouni produceerde de gelijkmaker. Ter Leede zette aan voor de winnende treffer. De thuisclub kreeg echter een domper te verwerken. Een schitterende actie van Kesly den Haag betekende tien minuten voor het einde de 1-2. Ter Leede kon opnieuw beginnen. De tijd was tekort om er minimaal een gelijkspel uit te halen. Ook de wisselingen aan Ter Leede kant mochten niet baten. Sportlust’46 is uitstekend aan de competitie begonnen vond ook doelpuntenmaker Daniel van Warven van Sportlust’46.

Van Warven, ‘Over en weer kregen beide ploegen kansen. We waren goed bij de les. Wij waren na de gelijkmaker van Ter Leede de gelukkigste ploeg. Dat we toch de drie punten meenemen had ik stiekem verwacht. Ons veldspel was veel beter dan tegen GOES vorige week. Lekkere start voor ons, want Ter Leede is een pittige tegenstander. We laten het niet altijd zien, maar we hebben best wel kwaliteiten in de ploeg. We stonden verdedigend goed bij het verwerken.’

Tekst: Hennie van de Weerd

 

  • Ter Leede
  • Sohaib Echahbouni

Geef jouw reactie