KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Lintje voor 'mister DSS' Peter Vink

Het oudste en meest gedecoreerde lid van voetbalvereniging DSS, Peter Vink (81), heeft er weer een onderscheiding bij. Op 3 maart werd hij tijdens de (digitale) algemene ledenvergadering van de club verrast door burgemeester Roest van Bloemendaal met de benoeming tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

Vink kreeg de onderscheiding vanwege zijn 70-jarige lidmaatschap van DSS, waar hij tot op de dag van vandaag nog altijd actief is. En nog altijd denkt hij nog niet aan stoppen, zo liet hij in zijn dankwoord weten.

Vink was net ingelogd op de digitale vergadering van de club, waar hij sinds 1950 lid van is, toen in zijn huiskamer achter hem onverwacht burgemeester Roest opdook met een bos bloemen en een lintje. Tientallen leden van DSS konden vervolgens via hun scherm direct meebeleven hoe Vink in de schijnwerper werd gezet en de hemel in werd geprezen voor zijn talrijke activiteiten en inspanningen voor de club door de jaren heen.

‘Mister DSS’, zoals hij door burgemeester Roest genoemd werd, was niet alleen 70 jaar actief voor de voetbaltak van de club, maar is ook medeoprichter en al 60 jaar lid van de honkbal- en softbalafdeling. Hiervoor werd hij in 2019 al onderscheiden met de Erepenning van de honk- en softbalbond. Ook is Vink in het verleden al tweemaal benoemd tot Haarlemse Vrijwilliger van het jaar. Burgemeester Roest prees de onverminderde inzet van Vink zowel de honkbal- als voor de voetbalsport, met als kroon op het werk zijn Koninklijke onderscheiding.

  • DSS
  • Peter Vink
  • Koninklijke onderscheiding

Geef jouw reactie