KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Voetbaldag voor vriendinnen in Velsen

Een aantal regionale voetbalverenigingen organiseren op zondag 3 juni een vriendinnendag in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid. Op deze dag kunnen niet alleen de meisjes die reeds aan de betrokken verenigingen verbonden zijn, maar ook hun vriendinnen deelnemen aan een leuke dag waarin spelletjes en voetbalvaardigheden elkaar aflossen.

De dag begint al om 09.30 uur voor de meisjes in de leeftijdscategorie onder 13 en onder 15. Tot 12.30 uur worden zij, onder begeleiding van ervaren en aankomende train(st)ers, een leuke en leerzame ochtend bezorgd. Voor de meiden in de leeftijdsgroep O17 en O19 zal een programma verzorgd worden om als trainster/begeleidster ervaring op te doen gedurende de hele dag.

In de middag komen de meisjes in de leeftijdscategorie onder 9 en onder 11 aan bod. Ook voor deze meisjes is een aantrekkelijk programma opgezet. Zowel in de ochtend als in de middag kunnen, gelet op de beschikbare ruimte, maximaal ongeveer honderd meisjes deelnemen. In de tussenliggende periode, tussen 12.30 en 14.30 uur, zal een spectaculair evenement gepresenteerd worden. Deelname door de speelsters en hun vriendinnen is volledig gratis.

De KNVB ondersteunt deze vriendinnendag middels kader en informatie over meiden- en vrouwenvoetbal. Daarnaast zal er een loterij plaatsvinden. Stichting VrouwenVoetbal Kennemerland, opgericht om het meiden-en vrouwenvoetbal in de regio te ontwikkelen, heeft samen met en voor de verenigingen Alliance’22, Bloemendaal, DSS, Haarlem/Kennemerland, HBC, Kon. HFC, Onze Gezellen en Velsen het idee opgepakt om een vriendinnendag te organiseren. Wat de verenigingen en de stichting betreft, is het de bedoeling hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Pieter de Waard (algemeen directeur van Telstar, red.) heeft aangegeven de initiatieven van de stichting van harte te ondersteunen. Telstar mist de aanwezigheid van vrouwenvoetbal in het Rabobank IJmond stadion en wil heel graag meewerken aan de stichting VVK en haar missie.

 

  • Stichting VrouwenVoetbal Kennemerland
  • vriendinnendag
  • KNVB

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement