KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

We Are The Champions

Keihard schalde het topnummer van Queen in de bomvolle kantine van S.V. Hoofddorp. Het team van JO-13-3 eiste in de finaleronde de eerste prijs op inclusief de wisselbeker en het bijbehorende 433 Magazine shirt. Tweede werd met een heel klein verschil van een punt JO-12-2. De derde plaats was voor JO-13-5. Elke ploeg kreeg een schitterende beker aangevuld met een aantal prijzen. Er was ook een sportiviteits- en pechprijs te verdienen. Deze prijzen heeft 433 Magazine een andere naam gegeven namelijk de 'Mijnsportiviteitsprijs' aangeboden door Mijnsport en de 'Zure Bom' aangeboden door Kesbeke Tafelzuren.

Meerwaarde
De meerwaarde van dit toernooi was dat iedereen plezier had en blij was. Elke speler had er intens van genoten. De uitreiking van de bekers werd verricht door Marnix Bakker namens 433 Magazine, de hoofdsponsor van het evenement. En dan de fotosessie met de bekers van elk team was een ware happening. De ouders maakten er volop gebruik van om hun telg te vereeuwigen met filmpjes en foto’s.

Aanvoerder
De 11- jarige aanvoerder van het winnende team, JO-13-3, Lasse Posthumus kon het maar net aan geloven. ‘We speelden niet altijd goed. En als je dan toch de beker wint, is dat snel vergeten. We hebben met zijn allen enorm genoten van dit toernooi wat ik al voor de tweede keer win. Vorig jaar won ik ook de eerste prijs met een ander team. Het was leuk om tegen je eigen clubgenoten te spelen. Dat vond ik eigenlijk het leukste en ook dat er veel ouders waren rond het veld.’

Organisatoren S.V. Hoofddorp
Jeroen Biesheuvel en Remco Bekker zijn al enige jaren steevast van de partij als het toernooi weer op de agenda staat. Het is een mooi gezicht als je ze beiden langs de kant ziet staan. De fanaten houden elkaar scherp en missen geen moment van het gebeuren op het veld. ‘Hoeveel punten heb jij staan Remco bij JO-12-2? Oh, ik zie het al Jeroen jij hebt hetzelfde als ik dus dat klopt. Zij genieten volop van het hele gebeuren.’

Sponsors
Buiten 433 Magazine zijn er nog zes sponsors die meewerken aan dit evenement. Dat zijn: Harry van der Storm van 'Van der Storm Sportprijzen', Nicole Visser van 'Decrowear & Gifts', Oos Kesbeke van 'Kesbeke Tafelzuren', Vincent Pappot van 'Mijnsport', Calvin Tang van 'Lucky City Toolenburg' en Mark van den Berg van 'Intersport DUO'. 

Na tien jaar stopte Peter Zwetsloot. Marnix Bakker: ‘Ik ben toen benaderd door Co Erkemeij. Toen is het balletje gaan rollen en waren er ook gesprekken met Jeroen en Remco, die de toernooiorganisatie op hun agenda hadden staan. Zij doen de hele invulling met de vrijwilligers erbij zodat de jeugd lekker kan voetballen.”

Waarom jeugd?
‘Ik vind het jeugdvoetbal zo puur. Als je de 11-, 12-, 13-jarigen ziet spelen, gaat het om het voetbal. Het is niet hakken op de bal en elkaar omver (willen) schoppen. Als ik die mannetjes zie lopen, dan zie je hun sportieve fanatisme en de wil om te winnen, en daar geniet ik van. Ik heb zeker het voornemen om er mee door te gaan. Dit is het eerste jaar en het verloopt allemaal goed. Ja, ze zijn natuurlijk benieuwd naar de prijzen die ze kunnen winnen. Maar dat staat er los van. Ze zijn heel fanatiek en ik mag mijn naam eraan verbinden.’

Vanaf maandag 6 november, aanvang 19:00 uur, beginnen de teams JO14, JO15 aan hun toernooi. De meiden van M017-1 behoren ook tot het deelnemersveld. Ook op 13 en 20 november wordt er gestreden om een felbegeerde finaleplek. De datum van de eindstrijd in deze leeftijdscategorie is waarschijnlijk op woensdag 29 november.

Tekst: Hennie van de Weerd

  • SV Hoofddorp
  • 433-toernooi

Geef jouw reactie