KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Heemskerk Cup ontvangt teams uit vier continenten

Het onder 19 en onder 17 voetbaltoernooi de Heemskerk Cup is aanstaande. Op 10 en 11 augustus draait alles op sportpark Assumburg bij ODIN’59, weer om voetbal. De Heemskerk Cup markeert traditioneel de start van het nieuwe seizoen en wordt deze zomer voor de 24ste keer gehouden. Bij hoofdsponsor Beachhotel Het Hoge Duin in Wijk aan Zee werd op 26 mei zoals vanouds de trekking verricht om te komen tot de poule-indeling. Daarbij kwamen ook de namen van de deelnemers vrij.

Bij de komende editie maken teams uit Europa, Afrika, Azië en Zuid Amerika hun opwachting. Het belooft dus opnieuw een groot internationaal voetbalfeest te worden. Marcel de Snaijer, verantwoordelijk namens de organisatie voor de aanstelling van de teams, maakte bij het bekendmaken van elke deelnemer, een inleidend praatje. De organisatie is blij met de hernieuwde deelname van haar winnaars uit 2023. Esbjerg FB uit Denemarken komt met het kampioensteam bij de O19 terug om de beker te verdedigen en dat doet ook het Braziliaanse Fluminense FC bij de O17. Esbjerg neemt ook deel met een O17 team en treft oude bekenden en nieuwe tegenstanders met een mooie variatie aan speelstijlen.

Het management van Het Hoge Duin was ook in haar nopjes. Na een verbouwing van anderhalf jaar, en de verdubbeling van hun capaciteit en ambiance, mogen zij een groot deel van de toernooideelnemers huisvesten. Door hun commitment aan het toernooi is de IJmond verzekerd van hoogstaand voetbal. Het nieuwe bestuur van ODIN’59 is er maar wat trots op dat de Heemskerk Cup afstevent op een jubileum editie. Volgend jaar zal de 25e editie er plaatsvinden en wil men groots uitpakken.

Het volledige artikel is terug te vinden in de volgende editie van 433 Magazine

 

  • Heemskerk Cup
  • internationaal jeugdvoetbal

Geef jouw reactie