Uit de regio

DSS vrouwen tanken vertrouwen met winst op Ajax

De vrouwen van DSS zijn de voorbereiding zaterdag gestart met een fraaie zege. Op het sportpark Pim Mulier werden de Beloften van Ajax Vrouwen in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-0 verslagen.

De teams waren gewaagd aan elkaar. Zowel de Beloften van Ajax als DSS Vrouwen 1 zetten hoog druk bij de opbouw. Er werd door beide teams zeer aanvallend voetbal gespeeld en dat leverde een leuke pot op waar de vele aanwezige toeschouwers zichtbaar van genoten. Enkele kansen werden gecreëerd, maar helaas zonder resultaat. Door een diep gespeelde bal door centrale verdediger Lisa Kremers lukte het kort na rust spits Roos van der Sluis één op één met de keeper te zetten. Met een harde trap schoot ze de bal tussen de benen van de keeper door in het net (1-0).
Tien minuten later was het DSS dat de score verdubbelde. Een steekbal van Sheryl de Boer gaf diepgaande middenvelder Jacintha Steinmetz ruimte om genadeloos op goal te schieten. Een blok van de keeper van Ajax bracht de bal opnieuw bij Steinmetz waardoor zij koelbloedig kon intikken (2-0). Aanwinst Amy Visser scoorde een kwartier voor het einde ook nog de 3-0.

DSS coach Marelle Worm is tevreden over de huidige stand van zaken betreft de uitgevoerde tactiek van haar team. ‘We blijven door bouwen op vorig seizoen. Er zaten goede momenten bij, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Daar gaan we aankomende weken vol goede moed weer mee aan de slag!.’