KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Renate Jansen in EK-selectie

Renate Jansen is opgenomen in de definitieve selectie voor het Europees kampioenschap voor vrouwen half juli in eigen land. De voormalig speelster van SV Abbenes en VV Kagia, momenteel actief voor FC Twente, is één van de zeven aanvalsters in het team van bondscoach Sarina Wiegman.

Voor Jansen (26) is het de eerste keer dat ze aan een eindtoernooi mag meedoen. In de groepsfase treft Nederland achtereenvolgens Noorwegen, Denemarken en België. In de komende editie van 433 Magazine die aan deze week verschijnt, is een uitgebreid interview met haar te lezen.

Definitieve selectie:
Doel: Angela Christ (PSV/FC Eindhoven), Loes Geurts (Paris Saint-Germain), Sari van Veenendaal (Arsenal)

Verdediging: Mandy van den Berg (Reading FC), Sheila van den Bulk (Djurgårdens IF), Kika van Es (Achilles '29), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Dominique Janssen (Arsenal), Desiree van Lunteren (Ajax), Liza van der Most (Ajax), Sherida Spitse (FC Twente), Kelly Zeeman (Ajax)

Middenveld: Anouk Dekker (Montpellier HSC), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Jill Roord (FC Twente)

Aanval: Lineth Beerensteyn (FC Twente), Sisca Folkertsma (PSV), Renate Jansen (FC Twente), Vanity Lewerissa (PSV), Lieke Martens (FC Rosengård), Vivianne Miedema (Bayern München), Shanice van de Sanden (Liverpool).

 

 

  • Renate Jansen
  • OranjeLeeuwinnen
  • EK

Geef jouw reactie