KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Grote wens komt uit voor Alphense Girls

Met de realisatie van kleedkamers speciaal voor de meiden, met extra faciliteiten en een hippe uitstraling, is een grote wens van de meidenteams van Alphense Boys in vervulling gegaan. Het laat wederom zien dat de club uit Alphen aan den Rijn het meidenvoetbal serieus neemt en er bewust in investeert.

Op zondag 13 september heeft wethouder Gert-Jan Schotanus van sportzaken de kleedkamers officieel geopend. ‘Met deze speciale dameskleedkamers heeft de Alphense Girls zich echt op de kaart gezet. Ze zien er fantastisch uit. Hiermee laat de club ook zien dat er niet alleen aandacht is voor het voetbal zelf, maar ook het sociale aspect er omheen. Met deze kleedkamers zullen meiden zich thuis en welkom voelen’, aldus wethouder sportzaken Gert-Jan Schotanus.

In de afgelopen weken heeft Alphense Boys hard gewerkt aan de metamorfose met extra faciliteiten als een spiegel, extra stopcontacten en een vakkenrek bij de douches. Daarnaast zijn deze kleedkamers duidelijk herkenbaar gemaakt met hippe muurschilderingen en stickers in Alphense Girls stijl. Een mooie upgrade, passend bij de ambities en de populariteit van het meidenvoetbal en uniek in Alphen.

Eind juni hoorden de Alphense Girls dat ze door ING geselecteerd waren voor een driejarig sponsorcontract om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. In het ingediende plan stonden de kleedkamers hoog op de wensenlijst. De club, die zelf al begonnen was met investeren in de eerste aanpassingen, zette vervolgens alles op alles om het totale concept al aan het begin van het nieuwe seizoen te verwezenlijken. Een leuke opsteker voor de meiden, die vanwege corona veel trainingen en wedstrijden moesten missen.

Naast de kleedkamers zijn er nog andere initiatieven gestart of gepland. De Alphense Girls commissie geeft aan: ‘We organiseren ook regelmatig sociale activiteiten voor de meiden die naast plezier en gezelligheid ook bijdragen aan teambuilding. Voorafgaand aan de opening hebben we bijvoorbeeld met alle meidenteams een bootcamp gedaan. Ook investeren we in verdere ondersteuning van de trainers en leiders om zo kwalitatieve begeleiding te kunnen geven.’

Foto: Alphense Boys

 

  • Alphense Boys
  • Alphense Girls
  • meidenkleedkamers

Geef jouw reactie

433 Magazine voortaan thuis ontvangen?

Neem een abonnement