KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Teylingen pakt uit voor 100ste verjaardag!

Voor R.K.V.V. Teylingen is het seizoen 2023-2024 zeer speciaal. De club zag in 1924 het levenslicht en dat betekent dat de 100ste verjaardag in aantocht is. Deze heugelijke gebeurtenis wordt in Sassenheim natuurlijk op grote schaal gevierd. Met dank aan een grote enthousiaste jubileumcommissie is er voor de leden veel (extra’s) te doen. Thema van het jubileumseizoen is: ‘Teylingen 100 jaar, met en voor elkaar.’ Met het hijsen van een speciale jubileumvlag door het oudst spelende lid Mart van der Geest en het jongst spelende lid Mats van der Zwet werd op de slotdag van vorig seizoen de aftrap verricht.

Paul van Beek, voorzitter van de jubileumcommissie, kijkt uit naar het voor Teylingen zo bijzondere jaar. Bewust is de keuze gemaakt om het programma over het hele seizoen uit te smeren. In juni 2024 wordt afgesloten met een feestweek. Paul: ‘Teylingen is een echte familieclub waar altijd al veel wordt georganiseerd. Veel bestaande activiteiten worden nu overgoten met een jubileumsausje. Daarnaast zijn er ook activiteiten die terugkeren op de kalender. Denk aan de Teylingenloop en de Lady’s bingo. Deze laatste gieten we in een andere vorm. Dat wordt nu een glamourbingo en heren zijn ook welkom. Leuk om te noemen is ook dat Teylingen 1 het hele seizoen in jubileumshirts in retrostijl zal spelen. Deze shirts worden aan het eind van het seizoen als collectorsitems geveild.’

Op zondag 27 augustus 2023 opende de jeugd het nieuwe seizoen al met een feestelijke kick-off en ook de bij Teylingen populaire kaartevents krijgen een extra feestelijk tintje. De groots opgezette feestweek is van vrijdag 31 mei 2024 tot en met een spetterend slotfeest op zaterdagavond 8 juni 2024. In die week staan er onder meer een speciale editie van de pubquiz, het seniorentoernooi ‘Return of the Legends’, muziekfestival en de avond voor sponsoren en leden van de Club van 100 met een lezing van toparbiter Allard Lindhout op het programma. In die week viert Teylingen op donderdag 6 juni 2024 officieel de 100ste verjaardag met een receptie. En twee dagen later is de afsluiting met een veel belovende feestavond en in de middag een matinee voor de oudere leden. ‘Niet voor alle leden hoeft het dak er qua geluidsvolume vanaf’, zegt Paul met een lach.

Vlaggenschip
In een zeer speciaal seizoen zou een sportieve prestatie van formaat door het vlaggenschip de kers op de taart zijn. Paul merkt dat het met drive van trainer Rob Jonkman en zijn mannen wel snor zit. ‘We willen graag bovenin meedraaien en liefst natuurlijk promoveren. De concurrentie is echter groot in de vierde klasse, die ook telkens maar sterker wordt. Het wordt dus moeilijk genoeg om een prijs te pakken en wellicht promotie naar de derde klasse af te dwingen.

Toekomst
Paul is positief gestemd over de toekomst van de vereniging. Met een mooie groei bij de jongste jeugd, de hummels, is daar ook alle reden toe. Wel merkt hij dat het verenigingsleven tegenwoordig anders wordt beleefd. Het aantal leden dat zich vrijwillig of bestuurlijk voor de club wil inzetten, baart soms wel een beetje zorgen. Een jubileumjaar met veel (extra) activiteiten kan zeker bijdragen om de clubbinding een extra boost te geven.

Dit artikel is ook terug te vinden in de najaarseditie van 433 Magazine. Mis deze uitgave niet!

  • Teylingen
  • jubileum
  • Sassenheim
  • De Roodemolen
  • 100 jaar

Geef jouw reactie