KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Hillegom- trainer Bouman rekent op plek in eerste klasse

Afgesloten voetbalcomplexen. Het verenigingsleven ligt compleet stil. Begrijpelijk vanwege de snelle verspreiding coronavirus, maar het doet pijn en voelt onwezenlijk voor heel veel spelers, trainers, supporters en andere mensen met een verenigingshart. Dinsdag hakte de KNVB de knoop door met het besluit om het seizoen zonder standen te beëindigen. Alle teams beginnen zo volgend seizoen in dezelfde klasse.

SV Hillegom mist zo een riante kans om na één jaar weer terug te keren in de eerste klasse. De ploeg van Ron Bouman had een voorsprong van negen punten op de nummer twee. De coach legt zich eenvoudig neer bij de voor zijn formatie zeer nadelige beslissing. ‘Dit is in mijn ogen de meest logische keus.’ Wel denkt Bouman via de achterdeur nog aan een plek in de eerste klasse.

De KNVB heeft besloten om de competitie per direct te beëindigen zonder eindstanden op te maken. Dat moet sportief gezien een enorme klap zijn omdat jullie zo een vrijwel zeker kampioenschap en promotie missen. Zag je deze uitspraak aankomen?

‘Ik sta voor 100% achter de beslissing van de KNVB om de competitie te beëindigen. Het is zuur dat je niet kan spelen om het kampioenschap, maar dit alles staat in schril contrast tot hetgeen wat er nu speelt. Voetbal is dan niet zo belangrijk meer. De KNVB had de keuze uit meerdere opties dat ze geen kampioenen en degradanten aanwijzen is in mijn ogen de meest logische ook al stonden wij 9 punten los.’

Zijn jullie van plan om als Hillegom nog 'protest' in te dienen bij de KNVB omtrent deze beslissing uit sportief oogpunt?
‘Wij gaan als Hillegom geen protest aantekenen. Wij conformeren ons aan de door de KNVB genomen beslissing. Wel ga ik er vanuit dat wij volgende seizoen op 1ste klasse niveau acteren. Bovenstaande heeft te maken met het feit dat er plekken ingevuld moeten worden omdat o.a. Papendorp geroyeerd is door de KNVB en De Meern als eersteklasser de overstap maakt naar de zaterdag. Voor ons zou het prettig zijn wanneer de KNVB snel met duidelijkheid komt.’

Verwacht je dat dit ook andere gevolgen heeft zoals bijvoorbeeld voor het binnenhalen van mogelijke versterkingen of spelers die nu vertrekken?
‘Nee, daar voorzie ik geen grote problemen. Wij willen graag door met deze groep en zijn blij met een aantal talentvolle 0-19 spelers die overkomen. Daarnaast willen wij indien de mogelijkheid zich voordoet ons gericht versterken. Uitgangspunt is dat je graag bij Hillegom wilt voetballen en onderdeel wil uitmaken van een team. Voetbal is meer dan de 90 minuten die je speelt op zondag.’

Zijn jullie van plan dit seizoen nog aan de slag te gaan met trainingen/oefenwedstrijden als dit op een later moment weer toegestaan zou zijn?
Wanneer wij in juni groen licht krijgen maken wij daar zeker gebruik van. Zelf ben ik daar behoorlijk pessimistisch over. Zolang mensen besmet zijn kunnen zij andere mensen besmetten. Een vaccin is in mijn ogen de enige oplossing. Wanneer je alle maatregelen opheft, ben je weer snel terug bij af.

Wat zijn de ambities van de club en in hoeverre lopen deze door deze beslissing vertraging op?
‘Wij willen naar de eerste klasse stabiel worden en op termijn doorgroeien. De randvoorwaarden zijn er dus waarom zou het ons niet lukken. Mocht de KNVB besluiten om ons niet in de eerste klasse in te delen, beginnen wij volgend seizoen weer op 0 in de tweede klasse. Wij zullen dan nogmaals moeten aantonen dat dit jaar geen uitschieter was, maar nogmaals wij spelen volgend jaar in de eerste klasse. Ik ben daar van overtuigd.’

Foto: SV Hillegom

  • Ron Bouman
  • SV Hillegom

Geef jouw reactie