KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

College geeft groen licht voor nieuwbouw FC Lisse

Het college van Lisse heeft op donderdag 6 oktober bekend gemaakt dat zij aan de Raad het voorstel doen om de huidige sporthal Ter Specke en de accommodatie van FC Lisse te slopen en een gemeentelijke sporthal en een nieuwe opstal voor FC Lisse op hetzelfde terrein te gaan bouwen.

Een duurzame oplossing
FC Lisse is verheugd dat het college in deze raadsperiode uiteindelijk tot een besluit is gekomen. De huidige accommodatie is sterk verouderd en er moet iets gebeuren. In december 2012 zijn de eerste gesprekken gevoerd tussen FC Lisse en de gemeente Lisse. Bijna 5 jaar later kan de volgende stap gezet worden in het proces tot nieuwbouw. Met betrekking tot de gemeentelijke sporthal is gezamenlijk opgetrokken met de Ter Specke verenigingen om te komen tot een Plan van eisen. Deze gebruikers zullen betalen voor de uren dat ze de sporthal gebruiken. Voor de accommodatie van FC Lisse was de situatie complexer en zijn er vele gesprekken gevoerd. Gezamenlijk zijn meerdere scenario’s bekeken en alle partijen zijn het eens dat volledige nieuwbouw de beste variant is voor een duurzame oplossing.

Bijdrage FC Lisse
De bijdrage van FC Lisse is ook vaak aan bod gekomen. FC Lisse bestuurslid Chris van der Salm, woordvoerder over de nieuwbouw: ‘Wij zullen huur betalen en gaan een bijdrage leveren in het klein onderhoud en in het dagelijks beheer van de gemeentelijke sporthal. Deze zaken zijn uitgebreid besproken en zullen nog in detail verder worden uitgewerkt, en zullen leiden tot een lagere last voor de gemeente. FC Lisse begrijpt heel goed dat ze als vereniging een forse bijdrage moeten leveren.’
Recent werd FC Lisse echter door de gemeente geïnformeerd dat er naast de periodieke bijdrage ook een eenmalig bijdrage geleverd moet worden. Van der Salm: “Het genoemde bedrag van een half miljoen in het collegebesluit is fors en heel ambitieus en er ontbreekt nog een onderbouwing. Wij zullen op korte termijn bij elkaar komen en bekijken hoe en of hier invulling aan gegeven kan worden. We zullen al het mogelijke doen om naast de periodieke bijdrage ook een substantiële initiële bijdrage te doen. De hoogte van deze bijdrage moet wel redelijk en verantwoord zijn.”

De eerste stap is door het College gezet, de tweede stap zal door de Gemeenteraad gezet moeten worden, alvorens het voorstel ter goedkeuring aan de leden van FC Lisse wordt voorgelegd. Van der Salm: ‘Wij vertrouwen erop dat de goede keuzes gemaakt gaan worden en dat er in 2020 een nieuwe accommodatie op Ter Specke staat. Een accommodatie waar heel Lisse trots op kan zijn.’

 

  • FC Lisse
  • nieuwbouw

Geef jouw reactie