Uit de regio

De Ruiter gunt iedereen minuten na bewogen week bij Lisse

Na een bewogen week speelde FC Lisse zaterdag tegen hoofdklasser Swift. Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden om stil te staan bij het overlijden van FC Lisse-erelid Kees van Wieringen. De op en top FC Lisse bestuurder leed al lange tijd aan een ongeneselijke ziekte. Donderdag j.l was de herdenkingsdienst in de Agathakerk in Lisse. Vrijdag werd hij gecremeerd. Van Wieringen werd 63 jaar.

Swift won met 2-3 na een 1-1 ruststand. Voor FC Lisse waren Koen Fokkema en het jonge talent Luca Tarani trefzeker. FC Lisse- coach Robert de Ruiter kon beschikken over twee elftallen die hij elk een helft liet spelen. In de tweede helft stond de nieuwe aangetrokken doelman Bjorn Haggerty onder de lat. De bijna 20- jarige doelman uit Vijfhuizen moet de strijd aan met twee andere keepers Wesley Storm en Jurrian Nannes.

Dat Haggerty is aangetrokken, komt omdat vaste keeper Brain van der Werff voorlopig uit de tot medio oktober uit de roulatie is. Van der Werff heeft een liesblessure. De Ruiter ziet nu ruimer in zijn keepers. De doelman (19) komt over van Jupiler League club FC Oss. Haggerty is zeer content dat hij bij FC Lisse aan de slag kan en opgenomen is in de selectie.

Haggerty: ‘Bij FC Oss had ik de zoon van Ronald Koeman voor me. Toen FC Lisse bij mij aanklopte, was mijn keuze snel gemaakt. Een andere goede bijkomstigheid is dat ik mijn studie veel beter kan combineren. Die volg ik in Amsterdam bij het Johan Cruyff College. Ik kan nu ook veel beter mijn tijd invullen als ik ga trainen. Ik woon in Vijfhuizen en dat is makkelijk te doen.’

Dat Hagerty terecht is gekomen in een keeperstombola deert hem niet. Overal waar ik heb gespeeld, moest ik altijd aan de bak. Dat zal nu niet anders zijn. Ik ben blij dat ik hier bij FC Lisse bij de selectie ben aangesloten. Als ik naar de tegenstanders kijk in deze divisie, vind ik dat geweldig. Als ik die vergelijk met de Jupiler League is het niveau naar mijn inzien hetzelfde.’

‘Er is me van te voren verteld dat Wesley en ik moeten strijden om een plek in het elftal. We zijn net nog geen twintig allebei. Wesley gaat ervoor en ik ook. Eentje van de twee gaat er spelen. Het wordt hard voor je plek knokken. Maar dat ben ik gewend. We zien wel hoe het er straks voorstaat. Eerst maar eens de voorbereiding goed afwerken en dan weet ik waar ik sta.’