Uitslagen

Kostbaar puntverlies Ter Leede

In de spannende titelrace in de zaterdag hoofdklasse A heeft VV Ter Leede de koppositie zaterdag verspeeld. De Sassenheimers kwamen in en tegen Spijkenisse niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Volendam, dat tegen XerxesDZB wel won, neemt zo de eerste plaats op basis van een veel beter doelsaldo weer over.

Een slappe eerste helft deed Ter Leede de das om. Binnen tien minuten stond het 1-0. Via Omar Limon hadden de bezoekers snel een antwoord klaar. De wedstrijd kon opnieuw beginnen. Spijkennisse speelde goed voetbal en troefde Ter Leede af. Het was dan ook terecht dat de thuisclub via Marvin van der Pluijm opnieuw een voorsprong pakte.

In bedrijf twee werd de regie omgegooid qua inzet en zagen de toeschouwers een herboren Ter Leede, dat op jacht ging naar de 2-2. De druk werd opgevoerd toen Ian van Otterlo de stand weer gelijk trok 2-2. Ter Leede ging op jacht naar 2-3, maar een derde treffer voor de bezoekers bleef uit. Volgende week een herkansing tegen Jodan Boys op de Roodemolen. Daarna volgen voor Ter Leede nog duels tegen Zwaluwen Vlaardingen (uit) en FC 's-Gravenzande (thuis).

Na afloop was de trainer Henk Wisman duidelijk in zijn analyse: ‘Ik heb aangegeven waar het aan schortte de eerst helft. In de tweede helft liepen de aanvalspatronen een stuk beter. We waren meer in de aanval en gevaarlijker en hadden we er meer grip op. Het geluk ontbreekt ons om die derde erin te prikken. Dat die bal de lijn al was gepasseerd, hoorde ik ook. Zelf kon ik het niet zien. We hadden het voetballend moeten lossen.’