KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

Geslaagde masterclass arbitrage bij DIOS

De gezamenlijke avond voor clubscheidsrechters van FC VVC en SV DIOS met als thema arbitrage masterclass met medewerking van Johan Balder is een groot succes geworden. Na een openingswoordje van Vincent Koning van het team arbitrage van DIOS nam Johan Balder het woord.

Balder is assistent- scheidsrechter KNVB op het hoogste niveau in Nederland. Het verhaal van Johan begon met de start van zijn carrière in 2004 met het fluiten van pupillenwedstrijden. Inmiddels is de 34-jarige inwoner van Nieuw-Vennep wekelijks assist-scheidsrechter in de eredivisie. Balder is ook al een week op cursus geweest bij de UEFA om te wennen en te leren in internationale wedstrijden te functioneren. Van zijn verhaal droop een geweldige ambitie af om in zijn loopbaan het maximale te bereiken.

Op een vraag daarover gaf hij het antwoord, dat hij nog niet in een vast scheidsrechters trio functioneert. Dit heeft als voordeel, dat hij alle scheidsrechters in het eredivisie voetbal al eens geassisteerd heeft, maar dat zijn ambitie absoluut is om in een vast trio, zoals Kuipers te komen. In dit deel voor de pauze liet hij ook nog horen hoe de communicatie tussen de scheidsrechter en zijn assistenten klinkt en in zijn werking gaat.

Na de pauze sprak Johan over de nieuwe spelregels. Dit gedeelte van de avond werd afgesloten met een spelregelquiz. Iedereen kreeg 2 kaarten, een gele en een rode. Iedere vraag over een spelregel had 3 antwoord mogelijkheden. Bij het ene antwoord moest je de gele kaart omhoog steken, bij het andere de rode en bij het derde antwoord je hand zonder kaart. Alle aanwezigheden moesten gaan staan. Als je een antwoord op een vraag goed had, mocht je blijven staan. Bij een fout antwoord moest je gaan zitten. Geleidelijk stonden er steeds minder mensen. Uiteindelijk kwam daar een spelregelwinnaar uit.

  • SV DIOS
  • FC VVC
  • Johan Balder

Geef jouw reactie