Uit de regio

Dedel redt punt voor SJC in seizoensouverture

SJC is het tweede seizoen in de hoofdklasse begonnen met een gelijkspel. Het treffen tegen RKAVV eindigde teleurstellend in 1-1. Nieuwkomer Jeroen Dedel hielp de ploeg van trainer Sjaak Polak in de slotfase aan de gelijkmaker

SJC speelde onder ideale weersomstandigheden een goede wedstrijd. Vooral in de eerste helft waren er een aantal behoorlijke kansen voor de Noordwijkers. Zo vielen er een bal op de paal, een goede kopkans en een door de keeper van de Leidschendammers knap verwerkt afstandsschot te noteren. Daarnaast had Marvin Sloos misschien wat meer zelfzuchtig moeten zijn. Het was voor de supporters van SJC, zo leek het, eigenlijk slechts wachten op het doelpunt. Toch was het bij rust gewoon 0-0. Een flinke tegenvaller incasseerde SJC tussendoor. Na een verkeerde stap klonk er een luide knak in de enkel van spelmaker Timo Ruigrok. Lopen en dus verder spelen werd zo onmogelijk.

Na de pauze was er direct druk op het doel van de Leidschendammers. In een paar minuten tijd mocht SJC vijf corners nemen. Met kunst- en vliegwerk werd door RKAVV enkele keren op de doellijn redding gebracht. Uit de eerste de beste tegenaanval, ingeluid door slordig balverlies, viel de 0-1. SJC op achterstand en daarna verdween bij de tegenstander de wil om te voetballen volledig. Vertragen tijdrekken en het SJC onmogelijk maken om bij dode momenten het spel snel te hervatten leek heel lang succes op te leveren. Intussen was er voor Raymond van Heijningen eveneens de teleurstelling van een ernstige blessure. En ook hij moest strompelend de kleedkamer opzoeken. Met Sander van der Klugt in de ploeg en Mike Verhoek als stormram in de spits werd opportunistisch op jacht gegaan naar de gelijkmaker. Maar RKAVV bleek in staat dat gevaar redelijk in te dammen.

Dat uiteindelijk Jeroen Dedel op het allerlaatste moment toch nog die gelijkmaker wist te maken, was een kleine troost. Een overwinning was qua spelverhouding zeker verdiend geweest. Timo Ruigrok heeft in het ziekenhuis het advies kreeg om zich voorlopig op krukken voort te bewegen. Pas na een week mag hij weer voorzichtig proberen de enkel te belasten omdat er zeer waarschijnlijk een bandje is gescheurd.

Van Heijningen was ook al pessimistisch. Hij denkt ook enkele weken absent te moeten zijn. Het vermoeden is een spierscheuring in zijn kuit. Behoorlijke zorgen dus voor de technische staf. Die deze week het team, na dit tegenvallende resultaat tegen RKAVV, wel extra moet gaan voorbereiden op de komende wedstrijd tegen De Bataven uit het Gelderse Gendt.