KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

HFC- Legends spelen verjaardagsduel HFC Haarlem

Een Haarlemse voetbalklassieker wordt zondag 1 oktober in ere hersteld. Kon. HFC en HFC Haarlem zullen voetballen om de Gouden Ruit. In het begin van de vorige eeuw werd deze prijs door het Haarlems Dagblad voor de kampioen van de stad Haarlem in het leven geroepen.

In 2016 stond de derby ter gelegenheid van de verjaardag van de Koninklijke op 15 september al weer eens op de kalender. Op zondag 1 oktober, de oprichtingsdatum van HFC Haarlem (uit 1889), komt er in het oude, vertrouwde Haarlem stadion aan de Jan Gijzenkade een nieuwe clash.

De Koninklijke HFC Legends staan onder leiding van oud-roodbroek Gerrit Peijs. Bij de HFC Haarlem Legends zit de legendarische, voormalige spits Joop Böckling op de bank. Bij de Kon. HFC zullen iconen als Jaap Spee, Pascal Kamp, Bart Nelis en Rokus Hoogendoorn hun opwachting maken. De wedstrijd begint om 14.00 uur en duurt twee keer 35 minuten. De toegang is gratis.

Na afloop zal in het Partycentrum Haarlem, de voormalige businessclub van HFC Haarlem onder de tribune, het verjaardagsfeest verder worden gevierd. Rond 16.00 uur is er een talkshow met Michael Struis.

 

  • Kon. HFC
  • HFC Haarlem
  • Gouden Ruit

Geef jouw reactie