433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uitslagen

FC Lisse mag blijven dromen van titel na knappe winst

Wat iedereen niet voor mogelijk hield, heeft de ploeg van Robbert de Ruiter geflikt. Je moet van goede huize komen om IJsselmeervogels in eigen huis te kloppen. De Lissenaren flikten het en wonnen met 0-2. Voor de Vogels was er weinig te halen dit seizoen. De Lissenaren wonnen ook het eerste duel in Lisse met 2-0. Beide ploegen staan weer samen op kop. Met nog drie wedstrijden op de rol kan het nog alle kanten op. Lisse heeft een makkelijker programma, maar daar denkt De Ruiter anders over.

Leidsman
Het was afgelopen week het gesprek van de dag bij beide kampen. FC Lisse moest winnen om gelijk te komen op de ranglijst met IJsselmeervogels. De wedstrijd moest gewonnen worden. De Ruiter was afgelopen donderdag op de training heel duidelijk tegen zijn manschappen. ‘Ga met volle overtuiging de wedstrijd aan en hou zeker je mond tegen de scheidsrechter.’ Maar scheidsrechter Derya Serik had vandaag ook een andere joker in zijn zak. Lissenaar Justin Valk treuzelde te lang bij een uitbal en kreeg zijn tweede gele kaart voor tijdrekken. De grootverdiener bij de KNVB toverde ook in deze wedstrijd weer meer dan vijf kaarten uit zijn borstzak. De beste man staat inmiddels op 108 kaarten inclusief de rode kaarten, een record.

FC Lisse won met het nodige geluk, maar daar had De Ruiter geen boodschap aan. Je moet zo nu en dan ook een beetje geluk hebben, was zijn nuchtere uitspraak. Zowel in de eerste- als tweede helft had smaakmaker bij IJsselmeervogels Barry Powel veel pech bij de afwerking van de kansen. Bij een aantal van die kansen was FC Lisse doelman Brian van der Werff een sta in de weg. Ook werden er een aantal inzetten van de lijn gehaald. De 0-1 van Rowdy van der Putten vlak voor rust, viel dan ook op het juiste moment vlak voor rust. Hij nam dankbaar het presentje in ontvangst en strafte een misverstand achterin bij de Vogels vakkundig af.

De Ruiter had in de rust aangegeven om alles in het werk te stellen om het tweede doelpunt te forceren. De oefenmeester werd tien minuten later op zijn wenken bediend . Wie anders dan meester Martin van Eeuwijk was de grondlegger voor de 0-2. Eerst bediende hij Stefan Olsthoorn op maat, maar hij stuitte op keeper Jaimy Schaap. In de rebound kwam de bal weer in het bezit van de middenvelder. Die had een paar onnavolgbare bewegingen in huis om vervolgens subliem de 0-2 binnen te schieten. De wedstrijd bereikte een climax met weer inzetten van Powel. De spits, altijd goed voor doelpunten, werd er moedeloos van. Maar wat Powel ook probeerde het lukte hem niet om tot scoren te komen. 3000 toeschouwers zagen vervolgens de Lissenaren de drie punten binnenhalen. Nog drie wedstrijden te gaan. Het wordt een spannende eindsprint. Wie heeft de langste adem.

De Ruiter was in zijn nopjes met de drie punten. ‘Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar op de laatste trainingen deze week hing er een apart sfeertje. Mijn praatje duurde ook niet zo lang afgelopen donderdag. Ik kon goed voelen dat de jongens er allemaal al mee bezig waren. Ze wisten goed waar het om ging. Het blijkt maar weer eens dat statistieken ook niet alles zeggen. IJsselmeervogels leek thuis ongeslagen. Respect voor die gasten. Ik kan niet anders zeggen. Op de juiste momenten stond mijn ploeg er vandaag. Vlak voor de rust valt de goal op een uitstekend moment voor ons. Natuurlijk heeft IJsselmeervogels mogelijkheden gehad, maar Brian houdt ons de gehele wedstrijd op de been. Na de 0-2 van Martin gingen we nog makkelijker voetballen. Ja, als Powel wat scherper is, wat dan. Dat maakt het voetbal zo onberekenbaar.’

Tekst: Hennie van de Weerd