KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

SJC en Alphense Boys werken samen aan jeugdopleiding

Vanaf dit seizoen gaan SJC en Alphense Boys samenwerken om de jeugdopleidingen van beide verenigingen verder te ontwikkelen. De samenwerking is één van de stappen uit het voetbalplan die SJC zet om de jeugdopleiding komende jaren naar een hoger niveau te brengen.

De afgelopen maanden heeft de technische jeugdcommissie van SJC achter de schermen hard gewerkt om de jeugdopleiding van de club verder door te ontwikkelen. SJC heeft de ambitie om de organisatie van de hele jeugdopleiding voor zowel recreatieve teams als selectieteams, voor meiden- en jongensteams te verbeteren. Bij SJC telt iedereen mee en moet elke jeugdspeler het maximale uit zichzelf kunnen halen. Een goede organisatie van de jeugdopleiding is daarom een vereiste.

Daarnaast heeft SJC de uitdrukkelijke wens om haar seniorenselectie voor het overgrote deel uit zelf opgeleide spelers te laten blijven bestaan. Een onderdeel daarvan is dat er een nieuw jeugdvoetbalplan is geschreven waarin de koers wordt uitgelegd. Hiervoor heeft de club eerst informatie ingewonnen bij Alphense Boys. Deze club staat bekend om haar goed georganiseerde jeugdopleiding, het niveau waarop jeugd selectieteams voetballen en het aantal jeugdspelers dat zij per seizoen aan profclubs en KNVB teams aandragen.

De voorzitters van beide verenigingen hebben in juni met elkaar afgesproken om binnen de jeugdopleiding met elkaar te gaan samenwerken deze bestaat vooral uit het delen van kennis en het verbeteren van elkaars jeugdopleiding door gezamenlijk trainerscursussen en clinics te organiseren. Door dit met elkaar te organiseren is het bijvoorbeeld eenvoudiger om voor een cursus een KNVB docent op locatie te krijgen. Ook bundelen beide verenigingen hun krachten op het gebied van talentherkenning en talent-ontwikkeling.

De overeenkomst is op maandag 20 augustus 2018 op het complex van SJC ondertekend door beide voorzitters en door Paul Bahlmann (technisch coördinator jeugdselecties Alphense Boys) en Tomas van Rijn (jeugdvoorzitter SJC).

 

  • SJC
  • Alphense Boys
  • jeugdopleiding

Geef jouw reactie