Uit de regio

Kagia kan promotie vergeten na zeperd

Het seizoen voor VV Kagia zit erop. Het verloor met forse cijfers van Monnickendam (0-6). De bezoekers staan zo met anderhalve been in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse.

Bij de rust was het al 0-4 en was de wedstrijd al lang en breed gespeeld. Qua verhouding was Kagia zeker niet de mindere ploeg in het eerste bedrijf. Het euvel voor de ploeg van trainer Anton Wijsman was het scorend vermogen.

Kagia kende een valse start. Al binnen een paar minuten scoorde Tom Pruim 0-1. De bezoekers kwamen niet verder dan twee hard ingeschoten ballen en een kopbal van Dirk-Jan Ligtenberg. Ook werd er een bal van de lijn gehaald. Rond het half uur kwam Monnickendam via Danny Persijn op 0-2. Een kwartier later sloeg Pruim weer twee keer toe en stond de teller op 0-4 en was de wedstrijd al definitief gespeeld.

Balen
Kagia- speler Timo Sluymer was zeer teleurgesteld na de zware nederlaag. ‘Ik moest na de wedstrijd wel even bijkomen in de kleedkamer. Ik baal als een stekker na deze grote nederlaag. Ja, je kunt wel zeggen dat het einde verhaal is met nog een wedstrijd voor de boeg. Waar zij heel effectief waren, was het bij ons net niet. We beginnen veel te slap en staan na een aantal minuten al met 0-1 achter. Na de 0-2 hebben we zeker de mogelijkheden gehad om op 1-2 te komen. Het zat ons alleen op dat vlak niet mee.

Als je dan met 0-4 aan de tweede helft begint, is het eigenlijk onbegonnen werk. Natuurlijk probeer je nog van alles om nog een paar goals te maken, maar ook dat zat er niet in. Volgende week moeten we er alles aan doen om een goed resultaat te halen om in ieder geval bevredigend het seizoen af te sluiten. We hebben best wel een leuk seizoen gedraaid, maar alleen hebben we teveel onnodige nederlagen geleden. Een goede les voor ons om daarmee aan het werk te gaan. We hebben het met z’n allen dit seizoen gedaan. Het nieuwe seizoen gaan we er weer met frisse moed tegenaan.’

Dat Monnickendam nog twee maal het net vond was voer voor de statistieken. Verantwoordelijk voor de 0-5 (penalty) was Luke van Rheenen. De 0-6 kwam van de voet van Daan Pruim.