KNVB regio West 1 en 2
433Magazine is een tijdschrift in print en online met al hét voetbalnieuws uit uw regio.
Nieuws
Beeldmerk 433Magazine
Uit de regio

De PenningMaster, het financiele brein voor iedere sportvereniging

Contributiegelden zijn een essentieel onderdeel voor een gezonde sportclub. Helaas zijn niet altijd alle leden hier van doordrongen. Het niet of te laat betalen bezorgt menig penningmeester weleens slapeloze nachten. Soms heeft een club ook gewoon te weinig vrijwilligerscapaciteit om de ledenadministratie op peil te houden. De PenningMaster biedt uitkomst. Door de volledig online inning van de contributiegelden en het bijhouden van de ledenadministratie kunnen ze een sportvereniging op dit terrein volledig ontzorgen. ‘Wij zijn er voor alle sportverenigingen in Nederland van klein tot groot’, aldus Rob Schulte.

De PenningMaster is een jonge onderneming die midden in het verenigingsleven staat. Zo is Rob zelf nauw betrokken bij FC Purmerend. Hij voetbalde er jaren zelf en is thans als beheerder van de kantine een gewaarde vrijwilligerskracht. Daarnaast volgt hij het vlaggenschip, met zoon Hugo als keeper onder lat, op de voet. Dat ook de basis van de PenningMaster bij FC Purmerend ligt, is dus niet zo vreemd. Na een succesvolle pilot raakte al snel meer clubs in de omgeving overtuigd van de voordelen die het uitbesteden van het innen van de contributiegelden biedt.

Volgens Rob is het een groot voordeel dat de medewerkers van de PenningMaster het verenigingsleven kennen. ‘Belangrijk om te noemen is dat we ons sociaal en respectvol opstellen. Een vereniging houdt zelf de regie in handen. Zij kennen de leden en bepalen zelf het vervolgtraject als er niet tijdig of zelfs helemaal niet betaald wordt.’ Voor het innen van de contributiegelden zijn er twee opties alles in één keer betalen of vier maanden in de eerste helft van het seizoen. Sportclubs kunnen zelf deze keuze maken en ook in welke tijdsperiode.

Indien wenselijk kan een vereniging ook andere werkzaamheden dan het innen van de contributie uitbesteden aan de PenningMaster.‘Denk hierbij aan de ledenadministratie en het opstellen van een jaarrekening. Ja, eigenlijk kun je zeggen dat een vereniging ons ingeschakeld helemaal geen penningmeester meer nodig heeft. ‘ Bang teveel touwtjes uit handen te geven, hoeft een vereniging ook in dit geval niet te zijn. ‘Alle gegevens blijven voor de club op ieder moment inzichtelijk en zo houden ze dus zelf de regie in handen.’

Ambitie
Het concept is transparant en bij iedere sportvereniging toepasbaar en het aantal clubs dat gebruik maakt van de diensten van de PenningMaster groeit dan ook gestaag. Rob: ‘Onze ambitie is om een landelijke speler te worden. Instappen is het hele jaar mogelijk. Voor iedere club die de zorg over het (tijdig) innen van de contributiegelden weg wil nemen is de PenningMaster dan ook een uitstekende partij om mee in zee te gaan.

 Dit artikel is ook terug te vinden in de volgende editie van 433 Magazine

  • De Penningmaster
  • FC Purmerend
  • contributie
  • voetbal
  • sportclub
  • FC Purmerend

Geef jouw reactie